Link til bestilling
Aalborg Kommune
Link til bestilling
Eksterne leverandører
Bestillingsvejledning
True Trade
Test af medarbejdere for COVID-19 på et tilbud
Medarbejder testet positiv for COVID-19 på et tilbud
Vi står klar med vejledning om smitteopsporing og opfordrer dig til at ringe til ”Smitteopsporingslinjen” på telefon:
+45 2520 0263
Smitteopsporingslinjen er en intern støtte til ledere og medarbejdere, når en borger eller medarbejder konstateres positiv med COVID-19 i vores forvaltninger.
Værnemidler og selvtest kan rekvireres fra Aalborg Kommunes fælles værnemiddellager. Dette gøres via TrueTrade på aftalen ’værnemidler’ på dette link.
Vælg ”Aalborg Kommune Administration” som autentificeringsmetode for at få adgang til indkøbsportalen og følg instruktionerne i vejledningen til bestilling af værnemidler.
Eksterne leverandører - f.eks. friplejehjem, eksterne leverandører af hjemmepleje og private botilbud - der ikke har adgang til True Trade, skal bruge blanketten på dette link til bestilling af værnemidler og selvtest.
Varerne pakkes og leveres løbende. Leveringstiden er ca. 3 hverdage.
Hvis der opstår en nødsituation, hvor I har brug for værnemidlerne hurtigere, kan I undtagelsesvist selv afhente dem på fælleslageret.
Proceduren for nødbestilling af værnemidler til afhentning er lidt forskellig på hverdage og lør-, søn- og helligdage, så det er vigtigt, at I følger proceduren på side 2 og 3 i vejledningen til bestilling af værnemidler.
Hvis du har behov for at kontakte Aalborg Kommunes fælles værnemiddellager, kan det gøres på mail: vaernemidler@aalborg.dk
Denne type mundbind kan bruges i det offentlige rum.
Mundbind type I har en filtreringsgrad på mindst 95%.
Mundbind type II og IIR skal bruges af sundheds- og plejepersonale på f.eks. plejehjem, botilbud, hjemmepleje, træning mv.
Mundbind type II og IIR har en filtreringsgrad på mindst 98%. Type IIR beskytter desuden mod stænk og sprøjt af kraftig karakter.
Masker type FFP2 og FFP3 har meget høj filtreringsevne og skal kun bruges til særlige procedurer - f.eks. støtte til C-PAP behandling hos borgere, hvor der er mistanke om eller bekræftet COVID-19.
Masker type FFP2 og FFP3 må ifølge arbejdstilsynet højst benyttes sammenlagt 3 timer i løbet af en arbejdsdag.
Læs svarene på ofte stillede spørgsmål om værnemidler på denne side.
Instruks for vederlagsfri udlevering af mundbind til borgere for hvem det vil være en væsentlig økonomisk byrde selv at anskaffe sig mundbind til brug for transport i den kollektive trafik.
Sundhedsstyrelsens hjemmeside ændrer sig løbende, hvorfor vi anbefaler, at man holder sig orienteret på nedenstående links:
Coronavirus er en familie af virus, der kan være årsag til milde forkølelser, men også til alvorlige infektioner i luftvejene.
COVID-19 vil hos de fleste give et mildt forløb, men der er beskrevet øget risiko for alvorlige sygdomsforløb hos ældre mennesker, men også patienter med kroniske sygdomme og personer med svækket immunforsvar.
Der er udarbejdet en instruks om smitteforebyggende forholdsregler ved COVID-19 i Ældre- og Handicapforvaltningens Hygiejnehåndbog.
Sådan beskytter man både sig selv om andre mod smitte:
I tilfælde af udbrud vil Aalborg Kommune altid være i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed og Sundhedsstyrelsen om den enkelte situation og hvorledes vi bør forholde os.
Personale med direkte borgerkontakt i alle forvaltninger orienteres om den ekstraordinære situation af Den Operative Sundhedsstab.
Orienteringen indeholder Sundhedsstyrelsens vejledning om hygiejniske foranstaltninger og forebyggelse af yderligere smitsom sygdom.
Actioncard for smitsomme sygdomme forefindes her:
Actioncards for COVID-19/Coronavirus forefindes i bjælken "Actioncardds" længere oppe på denne side.
Sundhedsstyrelsen er den centrale myndighed ved smitsomme sygdomme herunder COVID-19.
Der kan opstå højt sygefravær hos personalet. Ledelsen vurderer i det enkelte driftsområde, om der er behov for at indkalde ekstra personale.
Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forbindelse med brug af værnemidler opdateres løbende i Hygiejnehåndbogen:
Der kan opstå behov for at oprette et karantænecenter for at isolere smittebærere. Det er Sundhedsstyrelsen, der træffer beslutning om aktivering af disse centre.
Ansvaret for karantænecentret ligger hos Region Nordjylland. Regionen forestår planlægning af indretning, drift, administration og bemanding af karantænecentrene. Observation, behandling og pleje er regionens opgave, dertil kommer forsyning af fødevarer, bortskaffelse af affald mv.
Der kan opstå et behov for ekstraordinære udskrivelser hos Region Nordjylland.
Sundhedsstyrelsens retningslinjer vil løbende blive ændret og tilpasset den aktuelle situation, hvorefter information videreformidles i organisationen.
Link til bestilling
Aalborg Kommune
Link til bestilling
Eksterne leverandører
Bestillingsvejledning
True Trade